
Kuchnia
Foremki do jajek ;)
Wrzesień… dzieciaki wracają do szkoły, studenci rozkoszują się kolejnym miesiącem laby bądź podejmują się walki w kampanii wrześniowej, a ja… idę do pracy.
Lato dobiega końca, coraz wyraźniej w powietrzu wyczuwa się aurę nadchodzącej jesieni. Jak radzić sobie z porannym wstawaniem, kiedy za oknem słońce czai się za ciemnymi chmurami, a Ty obawiasz się wystawić choćby skrawek stopy poza ciepłą pierzynkę?
Mnie osobiście podnosi na duchu myśl o dobrym śniadanku – przecież wiadomo, iż śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. Ważne, żeby ono było pełnowartościowe i konkretne, wtedy gwarantuję, iż nie straszny nam będzie żaden jesienny poranek.
Moje śniadanie składa się obowiązkowo z gorącej herbaty, najczęściej pijam zieloną z dodatkiem maliny. Ostatnio preferuję jajka w każdej możliwej postaci – standardowa jajecznica z dodatkiem szyneczki i cebuli, jajko na miękko bądź na twardo, podane jako dodatek do kanapki.
Jeśli już mowa o jajkach, to muszę przyznać, iż istnieje supersposób na ich podanie.
Jajko sadzone w kształcie serduszka? – no problem. Silikonowe bądź metalowe foremki w różnych, finezyjnych kształtach, umożliwiają oryginalnie zaserwowane śniadank.
Muszę koniecznie nadrobić zaległości i wyposażyć się w tego typu kuchenny gadżet. Toż to hańba, żeby taki jajożerca jak ja, nie posiadał serduszkowych foremek!
0 comments